Compleet nieuwe muis op de markt: Flow

Er is een nieuw soort muis op de markt: de Flow. In tegenstelling tot wat je gewend bent van een muis, werkt deze met simpele bewegingen en een draaiwiel. De ontwikkelaars van Flow proberen geld op te halen via het crowfunding platform Indiegogo.

De muis is zo klein dat hij gemakkelijk is mee te nemen in bijvoorbeeld je broekzak. Het is mogelijk om je meest gebruikte acties, zoals het skippen van een nummer in Spotify, in te stellen als shortcuts. Flow is ontwikkeld met drie technologie├źn die volgens de ontwikkelaars het beste passen bij de mensen die werken en bij het huidige leven. Deze functies zijn hand gesture recognition, sensitive touch en precieze haptics. De ontwikkelaars melden op hun Indiegogo-pagina dat Flow met meer dan dertig applicaties werkt, waaronder Final Cut Pro X, Photoshop, Premiere, Soundcloud, Spotify en YouTube.

Specificaties

De Flow werkt met Bluetooth LE, 4.1 en smart. De batterij gaat tot vier maanden mee en is te vervangen. De muis heeft een diameter van slechts zeventig milimeter en is vijftien milimeter hoog. De ring is gemaakt van aluminium en stainless steel, en de bovenkant is gemaakt van een duurzame polycarbonate touch-surface.

Levering

Op dit moment wordt de Flow met name ontwikkeld voor desktops en laptops, maar volgens de ontwikkelaars zou er later ook nog ondersteuning kunnen komen voor mobiele apparaten. De ontwikkelaars verwachten dat Flow vanaf juni 2015 beschikbaar is voor levering. De muis is al te koop via de Indiegogo pagina, voor minimaal 99 dollar.