Conferentie over vrij internet in Den Haag

Verschillende ministers van Buitenlandse Zaken zullen later dit jaar naar Den Haag den haag komen om maatregelen te nemen om de vrijheid van meningsuiting op internet te versterken.

Dit heeft demissionair minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) gisteren bekendgemaakt. Hij woonde donderdag een conferentie over het onderwerp bij in Parijs, waar ongeveer 75 vertegenwoordigers van regeringen, internationale organisaties en bedrijven aan deel namen.

Maatregelen

Verhagen stelt dat er maatregelen nodig zijn om censuur op internet tegen te gaan: “Autoritaire regimes beperken de toegang tot internet, censureren de inhoud, en gebruiken het zelfs om burgers om hun mening te vervolgen. Maar vrijheid van meningsuiting geldt overal, dus ook op internet.”

Conferentie

In Parijs is gesproken over manieren om censuur op internet in de gaten te houden en verdedigers van mensenrechten te ondersteunen. In oktober komen vertegenwoordigers van ongeveer twintig landen nog een keer bijeen in Parijs, onder meer om de ministeriële conferentie voor te bereiden.