Consumer Reports: positief over iPhone 5 maar Galaxy S3 'nog steeds winnaar'

De Amerikaanse organisatie Consumer Reports heeft de iPhone 5 getest en geeft deze een 'recommendation', een positief testresultaat. Echter, de organisatie verklaart de Galaxy S3 van Samsung nog steeds als 'winnaar' op smartphone-gebied.

Consumer Reports test al decennialang consumentenproducten en wordt gezien als een autoriteit. Een hoge score in een review van Consumer Reports, met daarbij wel of niet een 'recommendation', heeft dan ook heel wat gewicht. De iPhone 4 kreeg deze bijvoorbeeld niet vanwege de antenneproblemen en dit deed nogal wat stof opwaaien. De 4S deed het al wat beter en kreeg wel de felbegeerde 'recommendation', vooral omdat de antenneproblemen van de iPhone 4 waren aangepakt.

Opvallend is dat de test lang niet zo negatief is over de Map app. Deze werd 'streamlined' genoemd, alleen is er in de app weinig aandacht voor detail en mist deze functies die Google Maps nu juist zo aantrekkelijk maakt, zoals verkeersinformatie en diverse aanpassingsmogelijkheden. Wel benadrukt de organisatie dat ze verwachten dat de app uitweindelijk verbeteringen zal kennen, zoals Apple ook beloofd heeft.

Of de iPhone 5 inderdaad een 'recommendation' verdient volgens Winmag Pro kun je lezen in onze uitgebreide review.