Cordeo garandeert continuïteit met Infrastructure-as-a-Service van Uniserver

Cordeo is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van Brand Resource Management software en daaraan gerelateerde diensten. Uniserver is een Nederlands bedrijf en gespecialiseerd in het leveren van gehoste servercapaciteit.

Persbericht:

Heerhugowaard, 3 april 2013 – Cordeo, een consultancy- en implementatiepartner van zelf ontwikkelde Brand Resource Management-oplossingen, waarmee communicatiemiddelen en andere huisstijldragers kunnen worden gecreëerd, beheerd en besteld, heeft het eigen datacenter ingeruild voor Infrastructure-as-a-Service van Uniserver.

Tot voor kort verzorgde Cordeo de hosting van haar oplossingen met een eigen datacenter. Ondanks dat deze situatie jarenlang prima heeft voldaan, kwam het einde van de technische en economische levensduur van het datacenter volgens Willem Stalknecht, algemeen directeur van Cordeo, in zicht: ‘We groeien hard, we breiden onze productportfolio voortdurend uit en onze klanten nemen steeds uitgebreidere oplossingen bij ons af. We zouden binnen afzienbare tijd tegen de grenzen van onze capaciteit aanlopen.’ Daarbij kwam dat Cordeo de flexibiliteit en schaalbaarheid van haar dienstverlening wilde vergroten en vooral de bedrijfscontinuïteit richting haar klanten onder alle omstandigheden wilde kunnen garanderen.

Kennis en ervaring

Cordeo liet een marktanalyse uitvoeren, waarin de bekende hostingpartijen meegenomen werden. De keuze viel uiteindelijk op Uniserver, de koploper in Nederland op het gebied van Cloud Hosting (Infrastructure-as-a-Service). Stalknecht: ‘Uniserver biedt verreweg de beste prijs-kwaliteitverhouding als het gaat om infrastructuur en storage uit de cloud. Zij kunnen ons de flexibiliteit geven waar we naar op zoek zijn, omdat zij eenvoudig de servercapacititeit kunnen vergroten door extra geheugen of extra cpu bij te schakelen. En Uniserver kan voor ons ook heel snel ongelimiteerd opslag bijschakelen als we daarom vragen.’

Commercieel interessant

Het partnership met Uniserver geeft Cordeo veel rust en zekerheid. Daarbij zorgt de samenwerking ervoor dat Cordeo commercieel interessanter is dan veel van haar concurrenten die geen hoge performancegaranties kunnen afgegeven. Stalknecht: ‘Je zou kunnen zeggen dat we dankzij Uniserver onze oplossingen hebben kunnen verbeteren. Niet qua functionaliteit, maar wel op het gebied van betrouwbaarheid, flexibiliteit en snelheid.’