Cyberoam CR10iNG

Bij het kiezen van een Next Generation firewall of UTM heb je als bedrijf flink wat opties. Ga je voor een softwarematige oplossing per werkplek, of laat je alles centraal in de gaten houden met een fysieke firewall? Met de CR10iNG maakt Cyberoam het portfolio compleet met een oplossing voor het SOHO (small office, home office)-segment, zonder in te leveren op features en doorvoersnelheid.

Daarbij sluit de CR10iNG naadloos aan op het volgende model uit de serie, de CR15iNG. De CR10iNG heeft een enorme hoeveelheid beveiligingsfuncties zoals Stateful Inspection (het inspecteren van losse datapakketjes), inbraakpreventie/IPS, gateway anti-virus, gateway anti-spyware en gateway anti-spam, webfiltering, applicatiefiltering, de mogelijkheid om vpn's in te stellen, het loggen en monitoren van datastromen, het managen van bandbreedte voor programma’s en nog meer. Hiermee is het een van de meest complete oplossingen die op dit ogenblik op de markt is, helemaal in dit segment.

De basis van al deze features is wat Cyberoam de Layer 8 technologie noemt. Hierbij wordt de mens meegenomen in de zogenoemde protocol stack (alle verschillende lagen van beveiliging boven elkaar). In deze laatste laag wordt al het netwerkverkeer weergegeven middels de gebruikersnaam én het IP-adres, waardoor de gebruiker bij wie een aanval plaatsvindt onmiddellijk te vinden is. Wat vooral belangrijk is wanneer je een firewall test, is hoeveel impact deze heeft op de doorvoersnelheid van je netwerk. Gelukkig maakt de CR10iNG haar beloftes van een doorvoersnelheid van 400 Mbps vanuit de UTM waar. Dat is meer dan genoeg voor het kleinere bedrijfssegment waar Cyberoam met de CR10iNG op mikt.

De meeste beveiligingsoplossingen voor kleine bedrijven zijn simpelweg niet krachtig genoeg om echt goede beveiliging te bieden, zeker in een landschap waar constant nieuwe dreigingen opduiken. Dure Enterprise oplossingen zijn echter voor veel mkb’ers en thuiswerkers geen optie. De CR10iNG springt slim in dit gat door een oplossing te bieden die zowel betaalbaar is als uitstekende beveiliging biedt. De gemakkelijke interface is geknipt voor kleine kantoorgebruikers die zelf niet verschrikkelijk veel verstand hebben van it, maar wel de beste beveiliging in huis willen halen.

Prijs: €299,- (excl. btw)
Info: www.cyberoam.com 

MKB Best Choice 2014