D-Link achter WiFi '11n'-standaard

De huidige WiFi 'g'-standaard krijgt een krachtiger opvolger. D-Link, een van de grootste producenten van draadloze netwerkcomponenten, stelt zich nu volledig achter deze '11n'-standaard.

D-Link, leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie, gaat zich sterk richten op de 802.11n-technologie, meldt het vandaag in een persbericht.
D-Link is ervan overtuigd dat het ontwerp van de 11n-standaard de weg vrijmaakt voor een doorzichtiger markt en de ontwikkeling van uitwisselbare, op standaarden gebaseerde producten zal ondersteunen.

Voordelen 11n
Het eerste ontwerp van 11n werd in januari 2006 goedgekeurd. De nieuwe standaard biedt consumenten en bedrijven belangrijke voordelen, waaronder de uitwisselbaarheid van producten van verschillende leveranciers. Bovendien zorgt 11n voor een standaardisatie van optionele en aanvullende toepassingen, bijvoorbeeld de 'dynamic 40 MHz'-modus. Deze maakt gebruik van twee kanalen voor een betere doorgifte en compressie van pakketten, om zo hogere snelheden te behalen.

De maximale snelheid van de huidige (opgevoerde) WiFi g-technologie is - in theorie - 108 Mbps. Hoeveel snelheid mogelijk is met de 11n-techniek is nog niet bekend.

Opgevoerd
Op dit moment heeft D-Link een groot aantal producten die een opgevoerde versie van de huidige G-standaard gebruiken, volgens de zogeheten 'MIMO'-technologie, die werkt met meerdere antennes. Deze apparaten blijven in het assortiment, maar worden binnenkort aangevuld met op de 11n-techniek gebaseerde netwerkapparaten. Het 11n-portfolio omvat dan onder andere wireless broadband routers, CardBus-, pci- en usb-adapters. Als 802.11n definitief als standaard gaat gelden, verwacht D-Link een grote vraag naar producten op basis van deze technologie. Op dat moment zal het bedrijf deze standaard opnemen in zijn gehele productportfolio.

Info
: www.dlink.nl