D-Link introduceert draadloze router voor 'veeleisende gebruikers'

D-Link lanceert een nieuwe draadloze router, DIR-815, waarmee volgens de fabrikant gebruikers hun breedband ten volle kunnen gebruiken via twee ingebouwde draadloze netwerken.

De router is speciaal ontworpen voor onder meer appartementsbewoners die zonder storingen met andere netwerken of draadloze toestellen willen werken voor games, video en telefonie. De router ondersteunt het nieuwe ipv6-protocol.

“Mensen die in appartementsgebouwen wonen kunnen storingen in hun netwerk ondervinden door de draadloze routers en toestellen van hun buren", aldus D-Link. "Routers die alleen 2.4 GHz-band gebruiken, delen in dichte zones dezelfde frequentie en zien de prestaties erop achteruitgaan. De reden hiervoor is dat het aantal kanalen in de 2.4 Ghz beperkt en zelfs overlappend is. De DIR-815 is met andere woorden ideaal voor de gebruikers die een vlotte verbinding nodig hebben.”

De router is ook voorzien van Quality of Service (QoS), dat ideaal is om diensten als voip of video voorrang te geven op het netwerk en bandbreedte te garander. Daarnaast past het apparaat automatisch het stroomverbruik van verschillende poorten en kabels aan en kun je de wifi-functie met een timer laten uitschakelen.

Prijs en beschikbaarheid

D-Link DIR-815 is beschikbaar vanaf november, voor een adviesprijs van 96,65 euro (excl. btw).