D-Link levert Wifi-router met gentegreerd fotolijstje

Wil je met meer apparaten op het internet, dan koppel je een draadloze netwerkrouter tussen je breedbandmodem en je pc's.

Zo doen we het al jaren. Doorgaans saaie grijze kastjes, die Wifi-routers. Ons favoriete merk D-Link gooit het over een andere boeg: ze leveren binnenkort met de DIR-685 een 'sexy' router met allerhande multimediatoeters en -bellen.

De Wireless N Router is aardig vormgegeven en verdient dus een plekje in de huiskamer. Zeker als je ontdekt dat deze D-Link een fotolijstje (!) in de behuizing opgenomen heeft zitten, een 3,2 inch LCD-scherm. Via internetphotoframe.com, een gratis service van FrameChannel, kan de gebruiker de content eenvoudig beheren en personaliseren.

Het LCD-scherm kan behalve foto's ook RSS-kanalen weergeven (nieuws van alle websites naar keuze), het weerbericht en andere real-time content van Internet. Daarnaast geeft het schermpje de netwerkstatus en de toestand van het toestel weer.


Een andere extra is de mogelijkheid een harde schijf of USB-stick aan te koppelen. Deze opslag komt beschikbaar aan alle netwerkgebruikers. Deze 'netwerkschijf' is bereikbaar te maken via FTP en kan multimediabestanden streamen naar pc's en tv's.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de DIR-685, die binnenkort op de markt zal verschijnen,  is nog niet bekend. | Info: www.dlink.nl.