D-Link met waterdichte WiFi-zender voor hotspots

Netwerkproducent D-Link levert een robuuste draadloze WiFi-access point/bridge (802.11g) die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de open lucht.

De DWL-2700AP ondersteunt onder meer 'Power over Ethernet' (dus er is geen aparte stroomvoorziening nodig) en verkeer-segmentatie. Het apparaat is bij uitstek geschikt voor internetproviders, of bedrijven die outdoor-hotspots willen creren voor internetgebruikers. Denk aan campings of terrasbeheerders.

60 graden Celsius
De behuizing is waterdicht en heeft een ingebouwde verwarming en een temperatuursensor. Het apparaat functioneert bij min 40 tot plus 60 graden Celsius.

Het systeem doet niet enkel dienst als access point, maar ook als Wireless Distribution System. Daarmee kan een verbinding gelegd worden tussen netwerken in verschillende gebouwen op verschillende locaties.

Bridging
Dit nieuwe product is bestemd voor de zakelijke markt. Het is niet alleen een access point, maar ook ideaal voor draadloze bridging in buitenlocaties. Het kan genstalleerd worden in bedrijfsparken en conferentiezalen, maar ook in scholen, treinstations, luchthavens, golfbanen en jachthavens, zegt Eric Marchal, District Manager D-Link Benelux.

Voor techneuten goed om te weten: de DWL-2700AP ondersteunt tot acht SSIDs en 801.1Q VLAN. Dat wil zeggen dat een beheerder het access point kan opdelen in verschillende virtuele access points op hetzelfde platform. Het apparaat biedt tevens load balancing, MAC-adresfiltering en User Access Control (IP ACL).

Prijs: 887,25 euro (excl. BTW) | Info: www.dlink.nl