Dan Bernstein keynotespreker tijdens Black Hat Sessions XIV

Met gepaste trots maakt Madison Gurkha de laatste spreker bekend die present is tijdens de Black Hat Sessions XIV. Dan Bernstein, voluit Daniel J. Bernstein, is een Duits-Amerikaanse wiskundige, cryptoanalist en programmeur, en zal de derde keynote van de dag verzorgen.

Dan Bernstein

Als hoogleraar wiskunde en informatica heeft Bernstein zich verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij research hoogleraar aan de Universiteit van Illinois in Chicago. Bernstein past als geen ander als spreker op de Black Hat Sessions. Met het door hem geschreven en ontwikkelde qmail en tinydns staat hij vooraan in het onder de aandacht brengen van het belang van security in (netwerk)software.

Dat security Bernstein menens is bleek in 1995 toen hij de Amerikaanse staat voor de rechter daagde in een poging export en publicatie van software met encryptiemogelijkheden mogelijk te maken. Tot dan toe stond dergelijke software op een lijst waarop wapens stonden die een gevaar konden vormen voor nationale veiligheid. Wilde je toch dergelijke software openbaar maken, moest daar officieel toestemming voor gevraagd worden. Bernstein zag het als een belemmering in zijn vrijheden en sleepte de Amerikaanse staat voor de rechter. En met succes, de rechtbank oordeelde uiteindelijk dat de wet Bernstein's rechten ontnam zoals deze beschreven staan in Artikel 1 van de Amerikaanse grondwet. Met andere woorden, Bernstein is een spreker om in de gaten te houden en een hele mooie aanwinst voor de Black Hat Sessions XIV.

Black Hat Sessions XIV: Mobile (In)security

De Black Hat Sessions XIV vindt ook dit jaar plaats in Hotel en Congrescentrum De ReeHorst in Ede, op donderdag 23 juni. Op informele wijze kun je kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IT en security waarbij het zwaartepunt ligt op het thema van dit jaar, Mobile (In)security. Vorig jaar kwamen zo’n vierhonderd deelnemers bijeen om in één dag kennis op te doen en te netwerken met vakgenoten. Met name de informele sfeer, de interactie met sprekers en deelnemers en het gevarieerde programma worden al jaren positief ontvangen door zowel IT-pro’s als het management. Mis het niet en laat je in één dag door experts informeren over alles op het gebied van informatieveiligheid en mobiele technologie.

Ga je liever zelf aan de slag als hacker? Tijdens de hands-on hacking workshop doe je onderzoek naar een messaging-app voor Android. Schrijf je snel in want het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt.

Meer informatie en inschrijven kan via www.blackhatsessions.com

Keynotespreker
[block]Daniel J. Bernstein[/block]
Dan Bernstein keynotespreker tijdens Black Hat Sessions XIV
De wiskundige en cryptoanalist zal de derde keynote verzorgen tijdens de Black Hat Sessions XIV.