Data Privacy Day: hoe zit het met jouw data?

Op 28 januari is het internationale Data Privacy Day, een dag waarop privacy en dataprotectie extra aandacht krijgen. Hoe heeft jouw organisatie gegevensbescherming geregeld?

Internationale Data Privacy Day

Bescherming van data en privacy klinkt zo logisch. Maar ondanks dat het logisch is, is het ook lastig. Een echte bedrijfscultuur waarbij elke stap in de keten van informatieverwerking ook in het teken staat van privacy en gegevensbescherming, ontbreekt nogal eens in organisaties.

Data privacy en bescherming gegevens

Goed omgaan met gegevens is, naast respectvol tegenover diegenen waartoe de gegevens behoren, ook in het belang van het bedrijfsleven. Met de invoering van de Meldplicht Datalekken kan het verregaande gevolgen hebben voor organisaties wanneer er daadwerkelijk een datalek plaatsvindt. Toch is een start zo gemaakt om beter om te gaan met data. Om dit te verduidelijken, heeft de National Cyber Security Alliance een handige infographic gemaakt. Wil je meer weten over data en bescherming van persoonsgegevens, dan biedt de website van Autoriteit Persoonsgegevens uitkomst.


Bron: staysafeonline.org

Data Privacy Day: hoe zit het met jouw data?
Bescherming van persoonsgegevens klinkt zo logisch. Toch is het iets waar veel organisaties nog mee worstelen.