De grootste data breaches ter wereld gevisualiseerd

Dat data en met name gevoelige en bedrijfskritische data goed beschermd dient te worden spreekt voor zich. Toch gaat het vaak fout en ligt data ongewenst op straat.

Dat dit de grootse organisaties kan overkomen, blijkt uit de constant ge├╝pdatete visualisatie World's Biggest Data Breaches. Deze visualisatie bevat data afkomstig van onder meer DataBreaches.net en het Id Theft Centre en verzamelt de grootste databreaches, vanaf 300.000 gestolen dossiers of andersoortige data.

Hoewel de visualisatie er mooi uitziet en erg overzichtelijk in kaart brengt wat daadwerkelijk de grootste breaches zijn, is het onderwerp natuurlijk minder leuk. De visualisatie geeft je de mogelijkheid meer te weten te komen over elke breach door op een bubbel te klikken. Rode bubbels bevatten bovendien extra tekst waarmee wordt ingegaan op de desbetreffende breach. Tevens kunnen breaches gesorteerd worden per industrie of per soort breach.

Bij elke breach hoort ook een officieel rapport waar naar gelinkt wordt. Ook is er een overzicht van alle breaches geplaatst in een Google Doc die vrij toegankelijk is voor het publiek.

De grootste data breaches ter wereld gevisualiseerd
Een data breach kan elk bedrijf overkomen. De grootste breaches ter wereld zijn nu gevisualiseerd.