De smartphone-onthullingen van september

Voor diverse smartphone-ontwikkelaars is het alweer even geleden dat er een nieuw toestel op de markt kwam. Er wordt dan ook hevig gespeculeerd over het aankondigen van nieuwe telefoons door allerlei bedrijven. Wij maakten een overzicht.

iPhone 6S

Te beginnen met een gerucht dat vrijwel zeker is: Apple's aankondiging van de iPhone 6S. De pers is morgen uitgenodigd voor een presentatie van het bedrijf in San Francisco, waarbij de nadruk op Siri gelegd wordt. De kans is groot dat hier inderdaad de nieuwe smartphone van Apple onthuld wordt. Volgens de website 9to5mac krijgt deze smartphone de mogelijkheid om video's in 4K-resolutie op te nemen en krijgt de camera aan de voorkant ook een flitser. 

Nexus

Op 29 september onthuld Google volgens CNET twee nieuwe smartphones: de Nexus 5 van LG en een grotere variant van Huawei. Volgens de website zijn deze twee Nexus-toestellen de eerste die op Android 6.0 Marshmallow gaan draaien.

Volgens de Zuid-Koreaanse website MK Post, die de releasedatum van de eerste Nexus 5 correct had, krijgt het apparaat van LG een scherm van 5.2-inch met een resolutie van 2560x1440 pixels. Daarnaast wordt er een Snapdragon 808-processor gebruikt met 3GB aan werkgeheugen. Over de grotere Huawei-versie van de Nexus is weinig bekend, al weten we wel dat deze een scherm van 5.7-inch krijgt. Van deze variant zouden echter al wel foto's gelekt zijn door een Google+-gebruiker

Nexus

HTC

Ook HTC kondigt op 29 september nieuwe smartphones aan, zo blijkt uit een uitnodiging voor een persevenement die verscheen op het Chinese Weibo. Volgens geruchten gaat het om de HTC Butterfly 3 en de HTC Aero A9. De laatste smartphone krijgt een QHD-display en 2.5D curved edges. De processor wordt een MediaTek Helio X20 ten-core tri-cluster met 4GB aan ram-geheugen. Van het toetsel zijn al foto's gelekt

HTC

De Butterfly 3 krijgt een 5.2-inch QHD-scherm en bevat een Qualcomm Snapdragon 810-processor met 3GB aan ram-geheugen. De 32GB aan opslag is verder uit te breiden met een microsd-kaart tot 200GB.

Sony Xperia

Sony onthulde op IFA drie nieuwe Xperia-smartphones, maar volgens geruchten komt er een vierde bij. Deze Xperia Z5 Ultra komt naar verluid met een 6.44-inch ultra hd-scherm en heeft een 23 megapixel camera. Daarnaast heeft het apparaat 4GB aan ram-geheugen en een accu van 4000mAh. Volgens Leaksfly, een account op het Chinese Weibo, wordt het toestel in maart volgend jaar verwacht. 

Nexus