De toekomst van OS X en iOS tijdens WWDC in juni

Tijdens de Apple Worldwide Developers Conference aan het begin van juni worden de nieuwe versies van iOS en OS X gepresenteerd, valt op te maken uit Apple's aankondiging op haar website.

Van 8 tot 12 juni houdt Apple haar Worldwide Developers Conference (WWDC). Naast de presentatie van de vernieuwde operating systems zijn er ook meer dan honderd technical sessions om bij te wonen en meer dan duizend Apple engineers aanwezig.

Ongelofelijke nieuwe technologieën

'De App Store heeft een app-ecosysteem ontstoken dat simpelweg geweldig is, voor altijd de levens van klanten verandert en miljoenen banen wereldwijd creëert', aldus Philip Schiller, Apple's senior vice president van Worldwide Marketing. 'We hebben ongelofelijke nieuwe technologieën voor iOS en OS X om met de developers op WWDC en over de gehele wereld te delen, en we kunnen niet wachten om te zien welke volgende generatie van apps zij creëren.'

Aanwezig zijn

Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor kaarten voor het WWDC via de website. De kaarten zijn beschikbaar tot vrijdag zeven uur 's avonds. De kaarten worden via een willekeurig selectieproces verspreid onder de developers en zij weten de status van hun aanvraag op Maandag 20 april. Daarnaast zijn er tot 350 WWDC Scholarships beschikbaar voor studenten en leden van STEM-organisaties over de gehele wereld. Zij kunnen een gratis kaartje verdienen.