De witte iPhone 4: mythe of realiteit?

Toen de iPhone 4 in juni vorig jaar werd aangekondigd wist Apple het zeker: er zou een witte versie van het toestel komen. Steve Jobs liep er op het podium zelfs mee in zijn handen. Maanden verder laat de witte iPhone 4 nog steeds op zich wachten.

Het goede nieuws is dat de laatste officiƫle mededeling van Apple nog steeds luidt dat de witte iPhone 4 in het voorjaar van 2011 leverbaar zal zijn. Het slechte nieuws is dat de iPhone 5 niet lang meer op zich zal laten wachten en een nieuwe versie van een 'oud' toestel daarmee steeds onwaarschijnlijker wordt.

Apple heeft de komst van de witte smartphone al vele malen uitgesteld. Veel analisten hadden verwacht dat het bedrijf de productie van de Verizon-iPhone zou aangrijpen om alsnog een witte versie van de iPhone 4 op de markt te brengen. Deze blijkt echter wel iets andere specificaties te hebben, maar geen ander kleurtje.

Wel aangeboden

Opmerkelijk is dat de witte iPhone 4 nog wel opduikt op de website van sommige providers en telefoonwinkels, zoals op de afbeelding hieronder. Weten zij meer dan Apple wil loslaten of hebben ze nooit de moeite genomen om hun website aan te passen?

En waarom is het voor Apple nou zo moeilijk om het toestel een witte jas te geven? Het bedrijf onthoudt zich, zoals vaker het geval is, van commentaar. Geruchten beweren dat Apple moeite heeft de juist kleur wit voor het toestel te verkrijgen die overeenkomt met het wit van de 'Home'-knop. Wellicht biedt de iPhone 5 een nieuwe ronde met nieuwe kansen.