Dell introduceert drie XPS-modellen

Dell heeft drie nieuwe modellen uit de XPS-lijn aangekondigd. Tijdens de IFA onthulde het Amerikaanse bedrijf de ultrabook XPS Duo 12, de zakelijke tablet XPS 10 en de XPS One 27, een all-in-one met touchscreen.

XPS 10

De naam verklapt het al: de XPS 10 heeft een 10-inch beeldscherm, voorzien van Windows RT en een ARM-processor. Dat betekent dat je voor apps afhankelijk bent van het aanbod in de Windows Store. Daarentegen staat een toetsenbord-dock die je tablet verandert in mobiel werkstation.

XPS 12 en XPS 27

De XPS Duo 12 kenmerkt zich door de combinatie van ultrabook en tablet. Dell levert het nieuwe model af met een full hd-beeldscherm. De Duo 12 maakt gebruik van een kantelbare touchscreen. Hierdoor is het makkelijk te wisselen tussen ultrabook en tablet.

Het laatste product dat Dell aankondigde is de all-in-one XPS One 27. De computer heeft een 27-inch quad hd-beeldscherm (2560 bij 1440 pixels), dat volgens Dell momenteel één van de meest hoogwaardige beeldschermen op de computermarkt is. De AIO 27-inch bevat twee keer zoveel beeldpunten (78 procent meer) als een full hd-scherm. Het touchscreen ondersteunt multitouch en herkent maximaal tien vingers.

De nieuwe modellen zijn eind oktober, na de lancering van Windows 8, beschikbaar. De prijzen worden dan bekendgemaakt.