Dell Latitude E7240

De Latitude E7240 is in eerste instantie compact en duidelijk gemaakt voor gebruik onderweg. Toch is het gewicht met 1,35 kilogram relatief zwaar voor een ultrabook van dit formaat.

Het toetsenbord zelf is niet van het populaire chiclet-type. Toch tikt het bordje allesbehalve beroerd, met name dankzij de duidelijke aanslag. Jammer is de enigszins instabiele basis: het bord veert door en dat merk je vooral als je aanslag wat steviger is. Om paardenkrachten hoef je met deze machine in deze uitvoering niet verlegen te zitten. De Haswell Core i5 4300U-processor op 1,9 GHz en ssd-schijf van 128GB vormen een vlotte tandem waarop je vrijwel alle doorsnee bedrijfsapplicaties moeiteloos draait. Ook het werkgeheugen van 8GB is ruim genoeg bemeten.

Een Latitude zou geen Latitude zijn als het niet propvol zakelijke veiligheids- en beheerfuncties zou zitten. Voor corporate omgevingen is een vPro-chip b voorbeeld een soort minimumvereiste, en daarin voorziet de laptop dan ook. Ook is daarmee het op afstand wissen van de harde schijf mogelijk. Daarnaast is een tpm-chip aanwezig, voor hardwarematige gecodeerde opslag van je aanmeldgegevens. Met de Dell Data Protection | Encryption kun je versleuteling van alle aanwezige bedrijfsdata afdwingen, zowel op de machine zelf als bij Dell in de cloud.

Je kunt op de Latitute E7240 ongeveer v f tot 5,5 uur achtereen werken, dat hebben we beslist beter gezien. De kleine behuizing speelt hier duidelijk parten, er is simpelweg geen plek voor een grotere accu. Geen dealbreaker, maar wel een factor om rekening mee te houden.

Prijs: €1189,- (excl. btw)
Info: www.dell.com

MKB Best Choice 2014