Dell presenteert compleet vernieuwde Latitude-laptoplijn

Dell gaat haat complete Latitude E-lijn van een update voorzien. De zakelijke notebooks krijgen een kersvers Ivy Bridge-rekenhart als belangrijkste vernieuwing. Dat maakte de ict-fabrikant vandaag in Londen op het Technology Camp bekend.

Het thema van het Technology Camp is 'The Evolotion of Consumerization', en dat is in de nieuwe laptops terug te zien. Het ontwerp leent veel kenmerken van de voor de consumentenmarkt bedoelde XPS-ultrabooks. Zo hebben de nieuwe Latitude's de kenmerkende ronde vormen en lichtgewicht materialen.

Een andere belangrijke vernieuwing is de vPro IAMt 8-techniek. Hiermee kan een IT-afdeling het bios op afstand voorzien van updates. Ook kun je op die manier de harde schijf op afstand wissen. Tenslotte kun je data op de harde schijf hardwarematig versleutelen.

Connectiviteit

De fabrikant heeft ook de connectiviteit van de laptops aangepakt. Zo is de USB 3.0-techniek verbeterd en kan het eigen dockingstation ook overweg met deze standaard. Daarnaast kun je apparaten opladen via usb, ook als de laptop uitgeschakeld is.
De machines moeten het volgens Dell in het meest gunstige geval ruim 32 uur uithouden. Dan moeten de omstandigheden wel optimaal zijn: je moet beschikken over een extra 9-cells accu, in combinatie met een slice- en bay-batterij, 2GB geheugen, geïntegreerde grafische kaart, en optioneel 128GB SSD.

De nieuwe Latitude line-up bestaat uit:

  • Latitude E6430s. Deze laptop is volgens Dell perfect voor de road warrior, met een 13-3-inch chassis, waarin een 14-inch beeldscherm is geplaatst.
  • Latitude E6230, E6330, E6430 en E6530. Deze laptops hebben een beeldscherm van respectievelijk 12,5 inch, 13,3 inch, 14 inch en 15,6 inch. Duurzaamheid en mobiele productiviteit zijn volgens Dell de speerpunten van deze modellen.
  • Latitude E5430 en E5530. Deze hebben een schermformaat van respectievelijk 14 en 15.6 inch. In tegenstelling tot de vorige modellen uit de E5-serie worden deze laptops nu ook geleverd met vPro-technologie. Dell mikt met deze laptops op zakelijke gebruikers met een wat krapper budget.

Robuust

Voor extreme werkomstandigheden heeft Dell een extra robuust uitvoering in het assortiment, de Latitude E6430 ATG. Dit apparaat is bestand tegen trillingen, stof en extreme temperaturen en hoogten en beschikt over een verstevigd 14-inch beeldscherm. De laptop is optioneel leverbaar met een makkelijk draagbaar handvat.

Over prijzen en beschikbaarheid kon Dell helaas nog niks bekendmaken.


De nieuwe Dell Latitude 5530..


en de Latitude 6430.