Dell presenteert nieuwe lijn Precision workstations

Dell heeft een nieuwe reeks Precision workstations uitgebracht. De vier towermodellen, de T1650, T3600, T5600 en T7600 beschikken over een compleet nieuw chassis en zijn met name bedoeld voor professionals in de techniek, productontwerp, animatie en andere grafische gebieden.

De basis van de nieuwe workstations is een compleet nieuw chassis dat Dell naar eigen zeggen heeft ontworpen aan de hand van de input van honderden bedrijven die met dergelijke systemen werken. Eenvoudige toegang tot het geheugen en de vaste schijven moeten het uitvoeren van een upgrade vergemakkelijken. Maar ook onderdelen die vaak als eerst onderhoud nodig hebben, zoals kabelbomen en ventilatoren zijn goed benaderbaar.

De T3600, T5600 en T7600 zijn bovendien voorzien van de zogenoemde Reliable Memory Technology (RMT) dat op BIOS-niveau een einde moet maken aan vrijwel alle geheugenfouten. De code spoort de locatie van een gecorrigeerde geheugenfout op en voorkomt dat na opnieuw starten het systeem wederom gegevens naar de betreffende locatie wegschrijft.

De nieuwe Dell Precision-modellen zijn leverbaar in diverse hardware-configuraties, waaronder Intel Xeon E5-processoren en tot 512 GB aan quad channel-geheugen. Verder kun je kiezen uit een breed aanbod aan professionele grafische kaarten van AMD en NVIDIA, waaronder de AMD FirePro V7900 en de NVIDIA Quadro 6000.

De werkstations beschikken over diverse softwarecertificeringen. Deze geven aan dat de apparatuur probleemloos presteert in combinatie met de software van onder meer Autodesk, Dassault Systemes, PTC, Siemens PLM, Adobe, Avid, Grass Valley, Landmark, Schlumberger, ESRI en Barco. 

De Dell Precision T3600 is verkrijgbaar vanaf 877 euro, de T5600 vanaf 1448 euro en de T7600 vanaf 1713 euro exclusief btw. De prijs van de T1650 wordt in mei bekendgemaakt, wanneer de werkstations ook verkrijgbaar zullen zijn.

Dell Precision

Dell presenteert nieuwe lijn Precision workstations
De vier towermodellen, de T1650, T3600, T5600 en T7600 beschikken over een compleet nieuw chassis.