Dell toont Ultrasharp 32 met resolutie van 3840 x 2160

Het lijkt er eindelijk op dat de resolutieoorlog ook op de markt voor desktopmonitoren gaat losbarsten. Dell heeft nu een 32-inchmonitor laten zien met een resolutie van 3840 x 2160 en een igzo-paneel.

De monitor lijkt bestemd voor grafische professionals. Dell levert software bij het beeldscherm waarmee je de monitor via de lookup-table kunt kalibreren. Ook de kleurweergave is niet misselijk; het scherm kan 1,07 miljard kleuren weergeven.

Aansluitingen zijn er genoeg. Met een hdmi-poort, displayport of mini-displayport sluit je de monitor aan op je systeem. Ook een usb-hub en sd-kaartlezer zijn aanwezig.

De monitor toont veel overeenkomsten met de recentelijk door ons geteste Sharp PN-K321. Deze heeft dezelfde hoge resolutie en maakt ook gebruik van igzo-technologie. Die monitor is met een prijskaartje van bijna 4000 euro exclusief btw niet goedkoop, dus enige concurrentie zou absoluut geen kwaad kunnen.

In het vierde kwartaal van 2013 komt de Ultrasharp 13 op de markt. Het is nog niet duidelijk of dat ook in Nederland zal zijn en tegen welke prijs het apparaat in de schappen zal staan.