Details Android-versie Gingerbread duiken op

Hoewel Android 2.2 nog lang niet door iedereen wordt gebruikt, duiken er steeds meer details op van versie 3.0 van het besturingssysteem. 'Gingerbread' zou onder meer een volledig herziene interface hebben, gebaseerd op Sense van HTC.

Dat meldt althans de website Phandroid, die zou beschikken over een bron binnen Google met kennis over de ontwikkeling van Gingerbread. Volgens de website zou de nieuwe Android-versie mooier moeten worden om zich te kunnen meten met iOS van Apple.

De interface zou hiervoor beschikken over herziene icoontjes en vele andere visuele aanpassingen. De Android-themakleur groen zou prominent terugkomen in Gingerbread.

Onder de motorkap zou Android 3.0 beschikken over een betere integratie van applicaties (waaronder Youtube), die daardoor meer aanvoelen als onderdelen van het systeem in plaats van losse programma's.

Daarnaast zou Gingerbread videobellen ondersteunen via het protocol dat nu al voor de desktopversie van Google Talk wordt gebruikt. Ook zou het mogelijk worden om via wifi te bellen met behulp van de applicatie Google Voice. Google zal naar verwachting nog voor het einde van dit jaar Gingerbread onthullen.