Deze gadgets kunnen de wereld veroveren

Tijdens technologiebeurs CES in Las Vegas werden weer allerlei nieuwe gadgets en andere producten aan de wereld getoond. Een greep uit de hoogtepunten.

Nieuwe gadgets en producten

​CES vloog dit jaar voorbij. Van elektrische auto's tot passagiersdrones en van wearables tot high tech-speelgoed, de technologiebeurs in Las Vegas had weer voor ieder wat wils. Entrepreneur zette de coolste nieuwe producten en gadgets op een rijtje. Een selectie:

Ehang 184
De Ehang 184 is de eerste drone die een mens kan vervoeren en deze zogeheten quadcopter is nog gebruiksvriendelijk ook. De passagier hoeft na het instappen alleen maar in te voeren waar hij of zij naartoe wil en de Ehang 184 doet de rest. De drone kan maximaal 3350 meter hoog vliegen, 23 minuten achter elkaar en met een topsnelheid van zo'n 95 kilometer per uur. Het is nog niet duidelijk wanneer de Ehang 184 te koop zal zijn, maar waarschijnlijk gaat hij omgerekend zo'n 275.000 euro kosten.

​Fisher Price Code-a-Pillar
​In deze tijd is het voor bijna iedereen handig om te leren programmeren en daar moet je eigenlijk al op jonge leeftijd mee beginnen. De Code-a-Pillar van Fisher Price laat peuters spelenderwijs kennismaken met de wondere wereld van de code. Verwacht niet dat je kind door deze technologisch verantwoorde rups meteen zelf mobiele apps in elkaar kan zetten, maar de inwisselbare onderdelen brengen zoon- of dochterlief wel de basis van het programmeren bij. De Code-a-Pillar kost 50 dollar (45 euro).

​Samsung Family Hub Refrigerator
De Family Hub Refrigerator van Samsung is een slimme koelkast die veel meer kan dan alleen voedsel koelen. Aan de buitenkant bevindt zich een grote Android-tablet waarop allerlei nuttige informatie te zien is, zoals de eetkalender van je gezin, notities en foto's. Een camera aan de binnenkant maakt telkens als je de deur dichtdoet een foto van de inhoud van de koelkast, zodat je altijd kunt kijken of het weer tijd is voor boodschappen. De prijs en releasedatum van het apparaat zijn nog niet bekend.

Chevrolet Bolt EV
​De Chevy Bolt EV is een elektrische auto met een actieradius van ongeveer 320 kilometer, meer dan de meeste andere modellen voor consumenten. Het voertuig, dat later dit jaar op de markt komt, is uitgerust met diverse moderne snufjes. Zo is de Chevy Bolt EV voorzien van een Bluetooth-systeem dat onder meer de stand van autostoel en de temperatuur alvast aanpast als de eigenaar aan komt lopen. De auto krijgt in de Verenigde Staten een prijskaartje van 37.500 dollar (zo'n 34.000 euro)

​FitBit Blaze
​De FitBit Blaze is de nieuwste wearable van FitBit. Met het apparaatje schuift het bedrijf op van fitnessbandjes naar smartwatches. Net als andere wearables kan de Blaze onder meer meten hoeveel je beweegt en wat je hartslag is. De smartwatch heeft uit zichzelf door wanneer je aan het sporten bent. Het slimme horloge, dat draait op een besturingssysteem dat FitBit zelf heeft ontwikkeld, kan ook notificaties van je smartphone tonen. De prijs van de Blaze is 199 dollar (182 euro). Hij komt in maart uit. 

Deze gadgets kunnen de wereld veroveren
Een greep uit de hoogtepunten van CES 2015.