Dieptepunt in groei Twitter-gebruikers

Het gaat slecht met Twitter blijkt uit hun vierdekwartaalcijfers. Het sociale medium had in dat kwartaal slechts 288 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, vier miljoen meer dan een kwartaal eerder. Dit is het zwakste groeipercentage van Twitter tot nu toe.

Ten opzichte van een jaar eerder heeft Twitter een groei van twintig procent als het gaat om haar maandelijkse actieve gebruikers. Echter is de groei in vergelijking met het derde kwartaal slechts 1,4 procent. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse gebruikers afhaken, het afgelopen jaar zouden zevenhonderdduizend Nederlanders het sociale medium achter zich hebben gelaten. Twitter-topman Dick Costolo verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar een hogere groei in het aantal gebruikers.

Gebruikers weg door iOS 8

Tijdens de bekendmaking van de cijfers liet cfo Anthony Noto weten dat Twitter vier miljoen gebruikers verloor dankzij iOS 8. Volgens Business Insider komt dit omdat je in iOS 7 in de 'Shared Links'-sectie automatisch de recente tweets van de mensen die met jouw account verbonden zijn, ziet. In iOS 8 is deze functie weg, waardoor de tweets niet meteen up-to-date zijn. Volgens Twitter zijn er ook een miljoen gebruikers vertrokken dankzij een encryptiefout na de update, waardoor hun wachtwoorden niet meer werken.