Digi-fototip: Foto's op tv bekijken

De kans is groot dat je een video out-kabeltje bij je digitale camera hebt gekregen. Handig, want daarmee kun je foto's en filmpjes direct op een tv bekijken. Prik de kabel in de tv een blader op het grote scherm door je digifoto's.

Dit trucje werkt alleen direct na een fotosessie, als de foto's nog in je camera zitten. Maar ook oudere foto-opnamen kun je prima op een tv bekijken! Als je een cd-rom of dvd-brander in je pc hebt zitten, compileer je op cd of dvd een wervelende fotoshow die je afspeelt met de dvd-speler onder je televisie.
Bijna ieder programma om cd's te branden beschikt over de optie om 'SuperVideo-cd's' te maken. Kies deze optie en je kunt tot enkele honderden foto's opnemen in een eigen fotoshow op een cd die in je dvd-speler past.

Er bestaat ook speciale software om fotoshows op dvd-rom te branden. WINMAG testte onlangs Nero PhoShow Deluxe 4 en was onder de indruk. Dit programma is werkelijk een no-brainer. Kies de beelden en klik op de knop om de show te compileren. Na een paar minuten staat een wervelende fotoshow op je cd of dvd, inclusief muziek (naar keuze). De 'webprijs' is 19,95, in de winkel kost het pakket 29,95.

Info: http://www.nero.com/