Digitale boekwinkel van Google is open

De langverwachte digitale boekwinkel van Google heeft onder de naam Google eBooks zijn deuren geopend. Betaalde en gratis boeken worden via de webshop opgeslagen in de cloud en zijn toegankelijk via je eigen account.

Door deze online-opslag zijn boeken via Google eBooks niet alleen te lezen op je computer, maar ook op smartphones en tablets. Google zal hiervoor een applicatie uitbrengen voor Android- en Apple-toestellen. Ook zijn de boeken te lezen op bepaalde e-readers.

Op Google eBooks worden momenteel bijna drie miljoen gratis en honderduizenden betaalde titels aangeboden. Voorlopig kunnen alleen in de Verenigde Staten betaalde boeken worden aangeschaft, de rest van de wereld zal in 2011 volgen. De gratis boeken zijn al wel internationaal beschikbaar.

Google biedt via eBooks niet alleen zelf betaalde boeken aan, maar geeft ook boeken van andere aanbieders weer. Met de nieuwe dienst zou de zoekgigant een grote concurrent kunnen worden van bijvoorbeeld Amazon en Apple, die ook e-boeken aanbieden.