Dit is de BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

Deze week heeft Canonical zijn eerste echte Ubuntu-tablet onthuld. De tablet is ontwikkeld door de Spaanse fabrikant BQ, die ook smartphones en 3D-printers maakt.

BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

De BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, zoals de tablet officieel heet, heeft een 10-inch multi-touch display met een resolutie van 1920 bij 1080. De tablet draait op een 64-bit MediaTek quad-core cpu van 1,5GHz en heeft 2GB aan intern geheugen aan boord. Verder heb je 16GB aan opslag tot je beschikking, uitbreidbaar tot 64GB via de microSD-poort.

Ook Ubuntu-desktop

Canonical was al langer bezig met het ontwikkelen van een vloeibare versie van Ubuntu die zowel op mobiele devices als op desktops goed te draaien zou zijn. De Aquaris M10 is een schoolvoorbeeld van deze plannen. Sluit je er een keyboard, muis en monitor op aan, dan verandert de tablet-ervaring in die van een desktop. Het is hiermee letterlijk een tablet en desktop inéén.

Prijs en verkrijgbaarheid

De tablet zou het tweede kwartaal van dit jaar via de webshop van BQ verkrijgbaar moeten zijn. Een prijs is nog niet bekend, maar verwacht een bedrag van om en nabij de 250,- euro.

Dit is de BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition
Een blik op de eerste echte Ubuntu-tablet ter wereld.