Dit is de nieuwe ZenPad line-up van ASUS

ASUS introduceert vier nieuwe tablets. Het gaat om een instapmodel, twee mainstream-modellen en een topmodel, alle vier binnen de ZenPad-lijn.

Eerder dit jaar verschenen er al leaks op internet waarmee duidelijk werd dat ASUS van plan was dit jaar meerdere Android-tablets op de markt te brengen. Nu heeft het bedrijf het officieel gemaakt, met een line-up aan tablets die verschillende formaten en specificaties beslaan.

ZenPad C 7

De ZenPad C 7 volgt de ASUS MeMO Pad 7 op. Deze 7-inch tablet is bedoeld als instapmodel volgens ASUS. Desondanks is er alles aan gedaan om een premium look and feel te behouden. Zo zijn de zijkanten voorzien van een metalen rand en is de afwerking overall erg mooi. De tablet draait op een Intel Atom x3-3200-cpu en heeft de beschikking over 1GB aan ram-geheugen en 16GB aan opslag, uitbreidbaar tot 128GB via micro-sd. Het ips-display kent een resolutie van 1024 bij 600. Aan de voorkant vind je een camera van 0,3 megapixels, aan de achterkant een van 2 megapixels.

De ZenPad C 7 is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 139 euro.

ZenPad 10

Een van de twee mainstream-modellen die ASUS introduceert is de ZenPad 10, een 10-inch tablet die de MeMO Pad 10 opvolgt. De tablet draait op een Intel Atom x3-3200-cpu en heeft 2GB aan intern geheugen aan boord. Het ips-display meet een resolutie van 1200 bij 800. Aan de voorkant tref je een 0,3 megapixel-camera aan, aan de achterkant een van 2 megapixels. De tablet komt in twee uitvoeringen qua opslag: een met 16GB en een met 32GB aan opslagruimte.

De ZenPad 10 is per direct verkrijgbaar. De versie met 16GB aan opslag kost 229 euro, met 32GB aan opslag ben je 249 euro kwijt.

ZenPad 8

ASUS ziet dat de markt van tablets meer en meer naar het 8-inch-formaat aan het schuiven is en haakt daar op in met de ZenPad 8, het tweede mainstream-model waarbij de focus ligt op een goede body-to-screen-ratio, die hier maar liefst 76,5 procent meet. Daarmee is deze tablet een stuk kleiner dan andere tablets met hetzelfde formaat. Het 8-inch-scherm meet een resolutie van 1280 bij 800. Verder draait de tablet op een Intel Atom x3-3200-cpu, heeft deze 2GB aan intern geheugen aan boord en heb je de beschikking tot 16GB aan opslag. Aan de voorkant vind je een 2 megapixelcamera, aan de achterkant een camera van 5 megapixels.

Interessant is de verwijderbare achterkant. Hiervoor brengt ASUS ook meerdere covers op de markt. Zo biedt de Audio Cover je 5.1 surround en heeft deze cover een eigen accu aan boord die zes uur meegaat. Met de Power Case biedt je je tablet een totaal van veertien uur aan accutijd zonder dat je accu aan formaat of gewicht toeneemt. Ook handig: de covers zijn hot swappable dus kun je gewoon doorwerken terwijl je bijvoorbeeld een lege Power Case vervangt voor een volle.

De ZenPad 8 is vanaf week 35 te koop voor 179 euro.

ZenPad S 8

Het topmodel binnen de ZenPad-lijn is de ZenPad S8. Deze 8-inch tablet biedt je een scherm met een resolutie van 2048 bij 1536. Het apparaat draait op een Intel Moorefield Z3560-cpu, heeft 2GB aan intern geheugen en 32GB aan opslag tot zijn beschikking wat uit te breiden is tot 128GB middels micro-sd. Aan de voorkant bevindt zich een 5 megapixelcamera, aan de achterkant een van 8 megapixels. De S 8 is verder voorzien van zowel AC- als usb-c-ondersteuning en is daarmee ook meteen toekomstvast.

De ZenPad S8 is eind augustus verkrijgbaar voor een vanafprijs van 279 euro.

ASUS VisualMaster
[block][par]De nieuwe ZenPad-lijn is voorzien van enkele nieuwe beeldtechnieken die ASUS gezamenlijk VisualMaster noemt. Zo is elk type ZenPad voorzien van een gelamineerd scherm wat reflecties tegen gaat, een hogere helderheid mogelijk maakt en de tablets ook dunner maakt, aangezien de schermen uit slechts twee in plaats van de conventionele zes lagen bestaat.[/par] [par]De mainstream- en premiummodellen beschikken over een chip met Tru2Life-technologie die de scherpte en het contrast drastisch verbeteren.[/par] [par]De ZenPad S 8 is voorzien van een Pixelworks-chip, die naast scherpte- en contrastverbetering ook motion blur tegengaat in video's[/par][/block]
Dit is de nieuwe ZenPad line-up van ASUS
Vier nieuwe tablets, van instapper tot topmodel.