Dossier: Laptops | Acer Travelmate 3302 WMXi

De TravelMate-serie van Acer staat niet bekend om zijn spannende componentenmix, extravagante uiterlijk of opvallende eigenschappen. Dat hoeft ook niet.

De laptops doen gewoon waar ze voor gemaakt zijn: het zijn goede, compacte reisvrienden voor de zakelijke gebruiker die onderweg kantoorwerk wil doen en presentaties wil geven. Dat ze vrijwel nergens in uitblinken, is ze vergeven; ook echt zwakke punten ontbreken namelijk. Zo ook de Travelmate 3300-serie. De prestaties zijn voldoende voor kantoorapplicaties, het uiterlijk is ingetogen, en echt opvallende zaken ontbreken.

Ergnonomisch toetsenbord
Het ergonomische, licht gekromde toetsenbord tikt lekker weg en is ook stevig genoeg voor hardere aanslagen. Het touchpad voelt soepel en werkt nauwkeurig. Het 14-inch beeldscherm is lekker scherp en heeft een prima lichtopbrengst.

Ruime connectiemogelijkheden
Voor de serieuze gebruiker biedt de Travelmate 3300 ruime connectiemogelijkheden. Aan alles is gedacht: WiFi, Bluetooth, Firewire, vga-poort, Infrarood en een 4-in-1 kaartlezer. Ook het aansluiten van een extra dockingstation (optioneel) en een Kensington-slot hoort tot de mogelijkheden. De Gigabit-netwerkaansluiting is lekker snel. Kritiekpuntje is het aantal USB-poorten: twee stuks is wat aan de krappe kant. Een ander nadeel is het externe dvd-station (Double Layer). Dit past het toch niet echt in het draagbare concept; in de trein is het maar behelpen met zo'n extern kastje. De vraag is natuurlijk wel hoe vaak je nu echt onderweg cd-rom's nodig hebt.

Voor en tegen
+ compleet
+ bruikbare extra's
+ ergonomisch toetenbord
- slechts twee USB-poorten
- blinkt nergens in uit

SCORE:
Bruikbare extra's
Acer heeft de Travelmate voorzien van een aantal heel bruikbare extra's. Zo kun je met de zogenoemde Acer Empowering Technology bestanden versleutelen tot 256-bit (onkraakbaar), het systeem herstellen na een crash, en de systeemprestaties optimaliseren. Het beheermenu van deze handige functieset is makkelijk bereikbaar via een sneltoets boven het toetsenbord. De SignalUp-techniek van Acer zorgt voor een goed WiFi-signaal. Fraai zijn tenslotte de twee verlichte toetsen aan de voorzijde voor de inschakeling van Bluetooth en WiFi.