Dossier: Laptops | Acer Travelmate 4202WLMi

Deze Travelmate is ontworpen voor de zakelijke gebruiker. Dat merk je aan alles, niet in de laatste plaats aan het no-nonsense design. Het apparaat is door het grote scherm fors, maar ligt toch nog prima op schoot.

Een werkelijke verademing is het toetsenbord: het heeft een heel prettige aanslag en is uiterst stabiel. Bovendien is het klavier licht gekromd, wel zo comfortabel voor intensief typwerk. Het touchpad is lekker breed, wat heel prettig werkt gezien het brede formaat beeldscherm. Die laatste is overigens is een beetje teleurstellend. Geen glare-techniek en de kleuren doen wat mat aan.
Ook deze laptop heeft de nodige knopjes aan de buitenzijde. Heel handig is dat er naast de bekende WiFi-switch ook een schakelaartje voor Bluetooth is. De overige knoppen geven je snel toegang tot bijvoorbeeld e-mail en internet; erg praktisch.

Voor en tegen
+ toetsenbord
+ breed touchpad
+ bruikbare extra's
+ praktische sneltoetsen
- componentenmix

SCORE:
Handige technologien
Acer zou geen Acer zijn wanneer ze de notebook niet zouden voorzien van een aantal handige technologien Ook dit exemplaat bevat weer een aardige reeks: Acer SignalUp zorgt voor een beter WiFi-ontvangst, Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection) beschermt de harde schijf tegen schokken en met Acer QuicCharge is de accu sneller weer in strijdbare toestand.
Speciaal voor de zakelijke gebruiker is ook de Acer Empowering Technology noemenswaardig. Dit is een set van heel bruikbare hulpmiddelen, zoals de mogelijkheid om verwisselbare media 'op slot' te zetten voor derden, bestanden te versleutelen, je systeemprestaties en eenvoudig een complete systeembackup te maken en terug te zetten.
De specificaties - en dus de prestaties - van de Travelmate blijven wat achter, maar dat is gezien de lagere prijs helemaal geen schande. Een echte budgettip.


CPU: Core Duo T2300 | Harde schijf: 80 GB | Geheugen: 512 MB DDR2 | Beeldscherm: 15,4-inch widescreen| Info: www.acer.com | Prijs: 1176,-- (excl. btw, op 01-05-2006)