Dossier: Laptops | Acer Travelmate 4672 WLMi

De TravelMate-serie van Acer is inmiddels geen onbekende meer in ons testlab. Inmiddels herkennen we de strakke, no-nonsense vormgeving van de zakelijke laptop-lijn al van ver.

En dat is zeker geen onverdienstelijke prestatie van de computerbouwer, vooral wanneer je bedenkt dan WINMAG ieder familielid van de TravelMate-serie met minimaal vier sterren bekroonde. Ook de 4670 is weer een voorbeeld zoals we een zakelijk werkpaard graag zien. In vergelijking met de TravelMate 3320, die we in de vorige editie al beloonde met een Beste Product-logo, heeft deze een belangrijk voordeel: een Core Duo-processor. Vooral wanneer je veel programma's tegelijk draait, is dat pure winst ten opzichte van zijn Pentium M-gebaseerde kleinere broer. De typische TravelMate-aspecten zijn ook in dit model weer aanwezig. Een stevig, licht gekromd toetsenbord maakt intensieve tiksessies een stuk aangenamer. Ook het beeldscherm is het vermelden waard. Hoewel het niet uitblinkt in contrast, is het 15-inch beeldscherm heerlijk rustig voor de ogen en zijn de letters gestoken scherp. Acer heeft bovendien goed in de gaten dat de veelgebruikte spiegellaag voor de gemiddelde kenniswerker helemaal geen voordeel is.

Voor en Tegen
+ docking-station
+ beeldscherm
+ toetsenbord
- warmte-ontwikkeling
- geen vingerscanner

SCORE:
Warmte-ontwikkeling
De behuizing oogt heel degelijk, maar had net wat steviger gemogen; het kunststof veert op sommige plekken net iets teveel door. Jammer is ook de warmteontwikkeling op die plaatsen waar je het eigenlijk het minst kunt gebruiken: rond de steunpunten van je pols en het touchpad. Ook missen we enkele voor de zakelijke doelgroep belangrijke veiligheidsvoorzieningen als een vingerscanner. In ruil daarvoor krijg je wel een schokbestendige harde schijf en (optioneel) een docking-station voor het aansluiten van je randapparatuur. De TravelMate 4672 is wat aan de zware kant, maar je kunt eventueel wat grammen uitsparen: de dvd-rewriter is vrij eenvoudig te demonteren.


CPU: Core Duo T2300 | Harde schijf:100 GB | Geheugen:1 GBDDR2 | Beeldscherm: 15,4-inchwidescreen| Info: www.acer.com | Prijs: 1176,-- (excl. btw, op 01-09-2006)