Dossier: Laptops | Asus A8JC

De uit aluminium en magnesium opgetrokken Asus is door zijn 14 inch-formaat zeker niet de kleinste uit de test. Toch blijft de weegschaal steken op een heel acceptabele twee kilo.

De uitrusting is uitstekend te noemen; de Taiwanese computerbouwer levert zonder twijfel een completem laptop. Niet alleen beschikt het over maar liefst vijf (!) usb-poorten, Bluetooth, Firewire, kaartlezer en infrarood-poort, maar ook een ingebouwde webcam, DVI- en tv-uitgang en een rappe Geforce Go 7300 videokaart en een oog voor Kensington-slot ontbreken niet. Het scherm is prima, en ook het toetsenbord is van hoge kwaliteit. Voor de in- en uitschakeling van Bluetooth en WiFi zijn boven het toetsenbord sneltoetsen aanwezig.

Zowel zakelijk als priv

Dit meer dan prettige geheel wordt aangestuurd door de T2300 Core Duo-processor, het instapmodel van de nieuwe tweekoppige Intel-serie. Deze

Voor en tegen

+ goede uitrusting
+ videokaart
+ lage prijs
+ zowel zakelijk als priv
- krap RAM-geheugen

SCORE:

componentenmix maakt het geschikt voor zowel de zakelijke gebruiker als voor consumenten, hoewel de eerstgenoemde groep natuurlijk weinig heeft aan het high-end Geforce-beeldkanon en die kosten liever zou uitsparen.

Krap geheugen
Een klein minpuntje is de omvang van het werkgeheugen. De Core Duo impliceert intensieve multitasking, maar de slechts 512 MB aan intern geheugen steken daar wat karig bij af. Een halve GB is weliswaar niet heel erg krap, maar 1 GB werkt tegenwoordig gewoon wat prettiger. Desalniettemin is de Asus A8J een uitstekende allround laptop, met een sublieme prijs/prestatieverhouding.


CPU: Core Duo T2300 | Harde schijf:100 GB | Geheugen: 512 MB DDR2 | Beeldscherm: 14-inch widescreen| Info: www.asus.nl | Prijs: 1299,-- (excl. btw, op 01-07-2006)