Dossier: Laptops | Asus W5F

Hoewel Asus ons doorgaans verrast met stijlvol vormgegeven notebooks, stelt de fabrikant ditmaal wat teleur. Hoewel erg compact vormgegeven, oogt de W5F allerminst 'sexy' .
Zeker voor een schootcomputer in deze prijsklasse had Asus hier meer aandacht aan kunnen besteden. De behuizing is van een goedkoop soort plastic in een saaie grijstint, dat bovendien niet erg stevig aanvoelt. Enig positief puntje op dit vlak is het aardig vormgegeven touchpad, dat een nette, naadloze eenheid met de behuizing vormt. Gelukkig levert Asus de notebook ook in een veel geliktere witte uitvoering.

Comfortabel
De laptop werkt tijdens het dagelijks gebruik redelijk comfortabel. Vooral het kleine formaat en zijn vederlichte gewicht maakt het uitermate geschikt voor reizigers. Het breedbeeld-scherm heeft de inmiddels bekende glanslaag en is van redelijke kwaliteit, al hebben we beter gezien. Handige extra is de 180 graden draaibare webcam. Het toetsenbord voelt stevig aan en veert niet door, maar de aanslag had een duidelijkere 'klik' mogen hebben. Van mindere kwaliteit is het touchpad; de knoppen zijn ronduit stug. Wel handig is de makkelijk bereikbare WiFi-schakelaar aan de voorzijde.

Voor en tegen
+ draaibare webcam
+ compact en draagbaar
+ design touchpad
- matige accuduur
- goedkoop chassis

SCORE:
Vlot genoeg

De prestaties zijn gezien de configuratie naar verwachting. Niet de snelste uit de test, maar zeker vlot genoeg voor de veeleisende mobiele gebruiker. Jammer van de kortere batterijduur. Tijdens de batterij-vreettest (zeer intensief) van het programma Battery Eater Pro, gooide de Asus het bijltje na anderhalf uur erbij neer. De andere laptops hielden de martelingen van dit programma een uurtje langer uit.


CPU: Core Duo T2500 | Harde schijf: 90 GB | Geheugen:1GB DDR2 | Beeldscherm: 12,1-inch widescreen| Info: www.asus.com | Prijs: 1798,-- (excl. btw, op 01-05-2006)