Dossier: Laptops | MSI Megabook S262

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Dit schootexemplaar van MSI doet niet alleen qua naamgeving denken aan Apple's iBook. Ook wat vormgeving betreft komt MSI dicht in de buurt van zijn concurrent. Geheel toevallig () is de Mega Book S262 ook in het wit verkrijgbaar.

Ook de specificaties vertonen overeenkomsten. MSI maakt gebruik van de instapmodel Core Duo, op 1,66 GHz, ondersteund door 512 MB aan intern geheugen en een 60 GB harde schijf.
De afwerking van het apparaat is een sterk punt. De felgroen- en blauwe led's aan de voorzijde en onder de sneltoetsen geven het geheel een futuristisch tintje, net als de apart vormgegeven knoppen van het touchpad.
Het beeldscherm valt ook in positieve zin op. Weliswaar heeft het niet dezelfde kleurenpracht als de schermen van Sony en Lenovo, het is wel uiterst scherp en door de ietwat matte weergave heel rustig voor de ogen. Ideaal als je langere tijd achter elkaar ermee wilt werken. Het prettige toetsenbord met de ruime toetsen is voor dat doeleinde ook erg geschikt.

Voor en tegen
+ prettig toetsenbord
+ strakke vormgeving
+ rustig beeldscherm
+ dual-core processor
- doelgroep diffuus

SCORE:
Voor wie?
Vraag blijft alleen voor welke doelgroep deze machine nu werkelijk geschikt is. De consument mist 'sexy' features als een ingebouwde webcam en een goede videokaart, terwijl de zakelijke gebruiker het moet doen zonder TV-out, inkeping voor een Kensington-slot en XP Home. Het beste lijkt deze laptop nog te passen bij de reiziger met die voor een beperkt budget toch een dualcore-machine in huis wil halen. In dat opzicht levert MSI helemaal geen verkeerde machine.


CPU: Core Duo T2300 | Harde schijf: 60 GB | Geheugen: 512 MB DDR2 | Beeldscherm: 12,1-inch widescreen| Info: www.msi-computer.com | Prijs: 1035,-- (excl. btw, op 01-07-2006)