Dossier: Laptops | NEC Versa M360

NEC richt zich met de Versa-lijn op zakelijke gebruikers. En met succes, zo blijkt uit onze eerdere testen met deze productlijn. Ook in deze testronde stelt deze gloednieuwe telg van de Versa-familie ons allerminst teleur.
Het eerste dat ons opvalt, is de afwijkende toetsenbordindeling. De extra ruimte voor het toetsenbord dat het 15-inch breedbeeldscherm met zich meeneemt, benut de fabrikant op een slimme manier. Zo is een apart numeriek gedeelte aanwezig; erg prettig als je veel met cijfers werkt. Boekhouders bijvoorbeeld. Aangenaam is ook de rest van de toetsenindeling: deze is exact hetzelfde als die van een conventioneel desktop-klavier. De behuizing is gewoon zoals het hoort: niet de allerstevigste van de test, maar wel degelijk genoeg voor intensief gebruik onderweg.

Voor en Tegen

+ toetsenbordindeling
+ prijs/prestatieverhouding
+ ECO-sneltoets
+ vingerscanner
+ robuust chassis

SCORE:

ECO-sneltoets
Niet alleen over de toetsenbordindeling blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Ook de ECO-sneltoets blijkt in de praktijk erg bruikbaar. Hiermee kun je met n druk op de knop de helderheid van het beeldscherm en de processorsnelheid iets terugschroeven, waardoor je ongeveer 15 procent langer kunt doorwerken op de accu. Erg bruikbaar als je bijvoorbeeld in de trein een simpele tekst wilt tikken en niet alle paardenkrachten nodig hebt. Ook aan veiligheid is gedacht. De eenvoudig in gebruik te nemen vingerscanner werkt feilloos en blokkeert de toegang tot je laptop voor onbevoegden. Bovendien is deze beveiliging makkelijk naar wens te configureren

Prijs/prestatie
De prijs/prestatie-verhouding is uitmuntend. Eigenlijk kent deze laptop nauwelijks nadelen. Voor 1149 euro exclusief btw heb je de beschikking over een gebruiksvriendelijke laptop mt vingerscanner en een snelle Core Duo T2500-processor met 1 GB intern geheugen als aanjager. Dat is een meer dan acceptabele deal.


CPU: Core Duo T2500 | Harde schijf: 80 GB | Geheugen:1GB DDR2 | Beeldscherm:15,4-inch widescreen|Info: www.nec-computers.nl| Prijs: 1149,-- (excl. btw, op 01-09-2006)