Dossier: Laptops | Sony Vaio FGN-FE11s

Het lukt Sony kennelijk niet lelijke Vaio-notebooks te maken. Ook dit geesteskind van het Japanse megaconcern is absoluut geen lelijk eendje. Gestoken in chique zwart/grijswit kan je met deze machine op schoot op heel wat jaloerse blikken rekenen

Natuurlijk zegt uiterlijk niet alles, maar gelukkig blijkt in dit geval schijn niet te bedriegen. In de dagelijkse praktijk werkt deze Sony voortreffelijk. Het beeldscherm is, zoals we gewend zijn van de Japanners, van sublieme kwaliteit. Lekker scherp, helder, contrastrijk en met een prima kijkhoek. Het toetsenbord doet daar niet voor onder. De toetsen zijn lekker groot, hebben een duidelijke aanslag en het klavier veert nauwelijks door. Volume is snel bij te regelen via twee fraaie knoppen boven het toetsenbord. De 'mute'-knop, waarmee je het volume in n keer uitschakelt, is handig als je in de trein je medepassagiers niet wilt storen. Boven het toetsenbord bevinden zich ook nog twee programmeerbare sneltoetsen. Klein minpuntje is de plaatsing van de Memory Stick-sleuf: deze bevind zich aan de voorkant, wat vooral met het apparaat op schoot niet handig uitpakt.

Voor en tegen
+ uiterlijk
+ ruime harde schijf
+ schitterend beeldscherm
+ prestaties
+ aansluitmogelijkheden

SCORE:
Ruime uitrusting
Hoewel niet de snelste uit deze test, zijn de prestaties heel behoorlijk. Met de 160 GB grote harde schijf kun je even vooruit. Ook de grafische kaart staat zijn mannetje, wat de notebook ook geschikt maakt als game-machine voor consumenten. De zakelijke gebruiker zal vooral te spreken zijn over de uitrusting: aansluitmogelijkheden als WiFi, Firewire, Bluetooth en TV-Out zijn aanwezig. De ingebouwde webcam maakt het plaatje af. Combineer dit alles met een scherp prijskaartje, en het Beste Product-logo is meer dan verdiend.


CPU: Core Duo T2400 | Harde schijf:160 GB | Geheugen:1GB DDR2 | Beeldscherm: 15,4-inch widescreen| Info: www.sony.nl | Prijs: 1399,-- (excl. btw, op 01-05-2006)