Dossier: Laptops | Sony Vaio VGN-TX2XP

Uiterst sexy, deze compacte jongen van Sony. Het ultralichte- en compacte ontwerp straalt klasse uit. Het stevige zwartzilveren chassis voelt direct goed.

Door zijn lichte gewicht van 1,2 kg. kun je het de hele dag in je tas meedragen zonder het idee te hebben dat je een computer op zak hebt. Ook het toetsenbord blijkt van topkwaliteit. De toetsen zijn stevig en slaan afzonderlijk goed aan zonder omringende toetsen mee te trekken. Belangrijke toetsen als Shift, Tab en Enter zijn lekker groot, zodat je niet snel misdrukt. Het 11 inch beeldscherm is eveneens klasse. De led-technologie in combinatie met Sony's X-Black contrastfilter en de hoge resolutie van 1366x768 zorgen voor een haarscherp, contrastrijk beeld. Dat maakt deze Sony niet alleen geschikt om in de trein mee te surfen en kantoortaken uit te voeren, maar ook voor het onderweg kijken van een dvdtje. Voor dat laatste heeft Sony overigens enkele sneltoetsen geplaatst boven het toetsenbord. Ook een mute-knop en knoppen voor het verstellen van het volume zijn aanwezig.

Voor en tegen
+ vormgeving
+ ultra-compact
+ haarscherp beeldscherm
+ batterijduur
- langzame processor
SCORE:
Niet voor heavy usage
De prestaties zijn niet wereldschokkend, niet vreemd gezien de gebruikte processor. Het apparaatje is dan ook duidelijk niet bedoeld voor intensieve beeldbewerking of andersoortig heavy usage. Het ruimte werkgeheugen van 1 GB zorgt er echter wel voor dat je ook met meerdere applicaties tegelijk lekker kunt doorwerken, zonder dat er al teveel schijfactiviteit plaatsvindt. Ondanks het bescheiden formaat zijn er voldoende connectie- en aansluitmogelijkheden zoals Bluetooth, WiFi, een 2-in-1 kaartlezer en een dvd-rw-station. Enorm pluspunt is de uitstekende batterijduur. Sony wist maar liefst drie uur lang onze intensieve batterijmarteling te doorstaan. In de praktijk betekent dat het bij normaal gebruik zo'n zes uur duurt voordat de laptop aan het lichtnet moet.


CPU:Pentium M 1,2 GHz| Harde schijf: 60 GB | Geheugen:1GB DDR | Beeldscherm: 11,1-inch widescreen| Info: www.sony.com | Prijs: 2319,-- (excl. btw, op 01-07-2006)