Dossier: Laptops | Toshiba Satellite A100-159

Notebooks van Toshiba hebben een prima reputatie, ook bij de redactie van WINMAG. Het bedrijf heeft nog nooit een slechte laptop bij ons afgeleverd, en ook deze keer weten de Japanners ons te imponeren met een uitstekende notebook.

Deze keer niet alleen met prima prestaties, maar ook met zijn gelikte 'looks'. De laptopfabrikant lijkt weer helemaal 'bij' te zijn qua design. De forse A100-159 straalt klasse uit. Het zwart-grijze plastic voelt erg robuust aan. Helaas is het model minder geschikt voor onderweg, daarvoor zit het toch wat te ruim in zijn jasje. Toch is het gewicht van 2,75 kilo niets teveel voor een 15,4 inch notebook. Het ruime breedbeeld glare-scherm heeft een grote kijkhoek en voldoet prima, al zijn de kleuren wat mat. Het toetsenbord vergt wat gewenning, enkele knoppen wijken qua plaatsing en grootte af van de standaard.

Voor en tegen
+ robuust chassis
+ prestaties
+ kwaliteit ingebouwde speakers
+ ruime harde schijf
- toetsenbord vergt gewenning

SCORE:
Consumenten
Toshiba heeft gezien de uitrusting duidelijk rekening gehouden met consumenten. De speakers zijn voor een laptop van uitstekende kwaliteit. Niet zo vreemd als je bedenkt dat ze van de Amerikaanse high-end audiofabrikant Harman/Kardon afkomstig zijn. Ook zijn links van het toetsenbord bedieningsknoppen voor Windows Media Player geplaatst. Een docking-station voor extra aankoppelmogelijkheden, een typisch zakelijke toevoeging, ontbreekt helaas.
De prestaties zijn uitstekend te noemen, mede dankzij de redelijk krachtige Radeon-videokaart. Voor games voldoet deze veel beter dan de goedkope Intel-oplossingen, al zal de zakelijke gebruiker zal daar weinig aan hebben. De harde schijf is met 100 GB lekker ruim.


CPU: Core Duo T2500 | Harde schijf:100 GB | Geheugen:1GB DDR2 | Beeldscherm: 15,4-inch widescreen| Info: www.toshiba.nl | Prijs: 1596,-- (excl. btw, op 01-05-2006)