Dossier Navigatie

Navigatiesystemen zijn 'booming business'. Reden genoegom eens alle aspecten van navigatie op een rij te zetten, inclusief een overzicht van al onze navigatiekit-testen van 2005.
DOSSIER NAVIGATIE 2005

Inleiding
Navigatie: hoe werkt het
Workshop: POI's in TomTom
Workshop: POI's downloaden
Begrippenlijst

OVERZICHT NAVIGATIEKITS

All-in-one-kits

Acer d100/Destinator
Garmin Streetpilot c320
Mitac Mio 268/268+
Mitac Mio 269/269+
Navman iCN320
Navman iCN510/520
Navman iCN 550
TomTom GO 700
TomTom ONE

PDA-kits

Alturion 6 Professional
AND Navigator 2005 Benelux Ed.
HP iPAQ met ViaMichelin
Navigon Mobile Navigator 5
Perfect Passenger
TomTom Navigator 5

Smartphone-kits

CoPilot Live
Navicore Benelux 2005
Navigon Mobile Navigator 5
Route 66 Mobile 7
Smart2Go Mobile Navigator
TomTom Mobile 5
Wayfinder Navigator

INLEIDING

Dat de 'digitale bijrijders' zo populair zijn geworden valt goed te verklaren. Gps-techniek is de afgelopen jaren steeds goedkoper en compacter geworden. Pda's en smartphones werden krachtig genoeg om als 'basisstation' voor navigatie te fungeren. Gebruikers hoeven zo niet meer een duur inbouwsysteem te kopen; voor minder dan driehonderd euro heb je tegenwoordig al een 'upgradekit' voor je mobiel of pda, waarmee je het toestel tot een volwaardig navigatiesysteem optuigt.

Aan de andere kant blijken juist de draagbare, alles-in-een-kastjes als de in 2004 gelanceerde TomTom Go razend succesvol, al zijn ze vaak wat duurder. Deze 'Go' heeft inmiddels vele navolgers gekregen.

Niet meer exclusief

Sommige telecomwinkels, meubelzaken of autodealers geven navigatiekits zelfs 'gratis' weg, bij een nieuw telecomabonnement, nieuwe bank, of nieuwe auto. Met andere woorden: een navigatiesysteem is bepaald geen exclusieve aangelegenheid meer!

Het aanbod is enorm en soms heel betaalbaar; toch blijft het zaak een bij jouw passende oplossing te kiezen. Dit overzicht bevat een samenvatting van eerdere 'navigatietesten' in WINMAG inclusief bijbehorende specificaties.

Bovendien geeft WINMAG praktische tips voor gebruik van de navigatiekit. Zie de workshops in het overzicht. In een trefwoordenlijst vind je meer uitleg over navigatietermen.

Veel leesplezier!
Het WINMAG-team