Dragon NaturallySpeaking 13

De nieuwste versie van Nuance Dragon NaturallySpeaking is niet alleen geschikt om teksten te dicteren, je kunt er je hele computer mee besturen.

Versie 13 zit vol nieuwe features. Zo kun je gebruik maken van ingebouwde microfoons, heeft de software een frisse nieuwe interface gekregen en kun je ook populaire webapplicaties besturen met de software. Hierdoor hoef je je toetsenbord en muis bijna niet meer aan te raken. Diverse browsers ondersteunen Dragon NaturallySpeaking 13, waardoor je met slechts je stem gemakkelijk over het internet kunt navigeren. Zo surf je naar een website door eerst naar de navigatiebalk te gaan en vervolgens het webadres in te spreken. Ook kun je je e-mails beantwoorden, mits je jouw e-mail in een browser kunt openen.

Het dicteren van tekst gaat vrij aardig. Je moet goed articuleren en dat kan even wennen zijn. Ook het feit dat je leestekens, nieuwe alinea’s en nieuwe zinnen moet benoemen is een kleine omschakeling, maar zeker geen vervelende. Het aanpassen van een tekst gaat erg gemakkelijk. Corrigeren kun je doen door ‘corrigeer’ te zeggen, waardoor je een lijst krijgt met opties waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je de stijl van de tekst veranderen, bijvoorbeeld een stuk tekst cursief of dikgedrukt maken. Ben je klaar met het gebruik van de software? Dan zeg je ‘microfoon uit’ en hij stopt meteen met dicteren.

Dragon NaturallySpeaking 13 maakt het werken achter een computer nog gemakkelijker. Niet alleen het schrijven van teksten gaat een stuk sneller, je praat immers sneller dan dat je typt, maar je gehele computer is met deze software te besturen. Ideaal als je last hebt van rsi of dat juist wilt voorkomen; een muis en toetsenbord heb je niet meer nodig.

In het kort

  • Gemakkelijke installatie
  • Je kunt je gehele computer besturen met je stem
  • Ook e-mails zijn gemakkelijk te beantwoorden
  • Verbeterde gebruikersinterface

Prijs: op aanvraag. Bij elke versie wordt ook een headset meegeleverd. Dragon NaturallySpeaking 13 is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.
Info: netherlands.nuance.com 

MKB Proof 2015