Drie antivirusoplossingen voor je mobiele apparaten

Elke computer loopt tegenwoordig over van de antivirussoftware, maar we doen steeds meer met onze mobiele devices. Juist deze apparaten staan vol met persoonlijke gegevens en belangrijke data, een virus is hier dus niet welkom. Met deze oplossingen zijn ook je mobiele apparaten goed beschermd.

ESET Mobile Security & Antivirus

Deze applicatie voor Android komt met zowel een gratis versie als een betaalde variant. In de gratis versie vind je antivirussoftware met honderd procent detection rate, aldus ESET, en worden nieuwe applicaties automatisch gescand. Daarnaast is er een on-demand scan, die je op ieder moment kunt activeren en worden alle geïnfecteerde items in quarantine gezet, zodat ze niet meer schade kunnen aanrichten. Prettig is dat de app ook vriendelijk is voor tablets, zodat ook dit apparaat volledig beschermd is. De premium-versie van ESET’s software biedt nog meer opties, waaronder online management van je gestolen device en een veilige manier om te browsen, waarbij je beschermd wordt tegen phishing. Hoeveel de premium-versie precies kost, is echter niet bekend. Wel kun je deze versie dertig dagen uitproberen.

McAfee Security & Antivirus

Het meest opvallende aan deze oplossing is dat hij geheel gratis is voor zowel Android als iOS. Onder de opties vallen privacy protectie voor applicaties, de mogelijkheid om je device via het internet te zoeken en de optie om telefoontjes en sms’jes van specifieke nummers te blokkeren. Via Multi-User App Profiles kun je instellen welke applicaties anderen op jouw device kunnen zien. Daarnaast zoekt de app naar malafide code in onder meer applicaties, sms’jes en sd-kaarten. Op het internet wordt de toegang tot verdachte websites, e-mails, qr-code-lezers, social media en berichten geblokkeerd.

Avira Antivirus Security

Deze app voor Android en iOS valt direct op door zijn frisse uitstraling die doet denken aan de applicaties van Google. Maar dat is niet waar je antivirus voor installeert. Prettig is dat deze oplossing geschikt is voor elk mobiel device, dus ook voor je tablet en phablet. Malafide software en andere vormen van malware worden volledig geblokkeerd en als je apparaat gestolen is, kun je hem met deze software weer terugvinden en op afstand vergrendelen. Leuke feature is dat alle applicaties die beschikbaar zijn een ranking meekrijgen over de veiligheid. Je kunt dus vooraf al zien of een app veilig is of niet.