Dropbox geeft extra opslag bij sterke wachtwoorden

Het is belangrijk om een goed wachtwoord te hebben en dat vind Patrick Heim, hoofd beveiliging van Dropbox, ook. Het bedrijf beloont gebruikers met extra opslagruimte als je wachtwoord als goed wordt bestempeld door een beveiligingscheck.

Dropbox is volgens Heim regelmatig het doelwit van kwaadwillenden, maar echt hacken komt vaak niet aan de orde. 'Het is elke dag duidelijk dat onze klanten en gebruikers worden aangevallen en dat de manier waarop geen technische tovenarij is', vertelt hij aan de Britse website V3. Volgens hem proberen hackers vooral gemakkelijke wachtwoorden te raden.

Wachtwoord gestolen

Volgens Heim gebruiken mensen vaak dezelfde wachtwoorden op diverse websites. 'We zien een patroon van websites die gehackt worden, soms zonder dat ze het weten, en dan worden versleutelde wachtwoorden gestolen.' Wordt dit wachtwoord ook bij Dropbox gebruikt, dan kan het zijn dat kwaadwillenden ook daar naar binnen komen. Als dit gebeurt kan Dropbox vrij snel aan de activiteiten zien dat het account gehackt is, aangezien cybercriminelen de wachtwoorden willen gebruiken of verkopen aan andere criminelen.

Voorkomen is beter dan genezen

Om dit te voorkomen adviseert Heim om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor diverse websites en services. Ook raadt hij het gebruik van een password manager en twee-staps authenticatie aan. 'Als je deze drie dingen doet, ben je als consument goed beveiligd', aldus Heim.

Weten hoe je een goed wachtwoord samenstelt en welke wachtwoorden je niet moet gebruiken? Bekijk dan onze tips!