Dropbox krijgt optionele tweetraps-authenticatie na hack

Als het kalf verdronken is... Het spreekwoord is oubollig, maar omschrijft goed de situatie bij Dropbox momenteel. De cloudopslagdienst verstevigt binnenkort de digitale vestingmuur met een tweetraps authenticatie, nadat eerder e-mailadressen van gebruikers waren gestolen.

Enkele weken terug regende het klachten bij Dropbox: een aantal gebruikers van de dienst zou bedolven worden onder de spam. De dienst huurde experts in en wat blijkt nu: een account van een Dropbox-medewerker was gehacked. Een projectdocument bevatte e-mailadressen van gebruikers, die waarmee de hackers aan de haal gingen.

Ook werden enkele accounts van gebruikers gehacked, maar volgens Dropbox stond dat volledig los van bovengenoemde zaak. De betreffende accountgegevens waren van een andere, niet nader genoemde site gestolen.

Dropbox heeft nu dus maatregelen aangekondigd: binnen enkele weken kun je kiezen je account ge beveiligen met een extra code, zoals dat bijvoorbeeld ook met GMail kan. Naast een wachtwoord moet je dan ook een code invoeren die je naar je telefoon gestuurd krijgt.