Drukland.nl: maak zelf drukwerk online met behulp van duizenden ontwerpen

Drukland.nl is de op een na grootste online drukker van Nederland. Klanten kunnen er een eigen design als PDF/JPG/TIFF-bestand uploaden en als drukwerk bestellen. Sinds kort biedt Drukland.nl bovendien een unieke service waarmee klanten zelf drukwerk online kunnen ontwerpen.

Ze kunnen daarbij gebruik maken van duizenden designs en kiezen uit 14 miljoen gratis foto’s die in het ontwerp verwerkt kunnen worden. Wij spraken met Ward van Gellecum, E-commerce Manager van Media Facility Group.

‘Bij Drukland.nl kunnen klanten diverse soorten promotie- en reclamematerialen online bestellen. Wij bedienen voornamelijk zakelijke klanten, waaronder veel ZZP’ers en MKB’ers, maar ook consumenten bestellen steeds vaker via de website. We bedrukken namelijk ook bijvoorbeeld canvasdoeken en wenskaarten, die klanten zelf kunnen personaliseren’, licht Ward toe. Het is niet heel gek dat zowel zakelijke klanten als consumenten de weg naar Drukland.nl weten te vinden. De interface van de website springt direct in het oog. De gebruiksvriendelijke menu’s leiden je door het hele proces, van idee tot eindproduct. Ieder product is voorzien van een groot aantal productfoto’s. Klanten zien direct wat ze zullen ontvangen en kunnen verwachten.

Missende schakel

In feite heeft Drukland.nl een gat in de markt opgevuld, of beter gezegd: een missende schakel gevonden. Ward: ‘Er zijn ontzettend veel ondernemers die het te prijzig vinden om een uniek ontwerp te laten maken, of er simpelweg geen tijd voor hebben. Toen dachten wij: “hoe gaan wij dat proces voor de klant sneller, eenvoudiger en goedkoper maken?” We zijn vervolgens een online designmarkt begonnen voor designers over de gehele wereld: TemplateCloud®. Hier kunnen designers hun ontwerpen uploaden en er ook geld mee verdienen. De designer ontvangt een vergoeding voor ieder ontwerp dat van hem besteld en gepersonaliseerd wordt. Kwalitatief sterke designs worden vaker besteld en deze designers ontvangen dan ook maandelijks een hogere vergoeding.

Ward: ‘Het is prijzig en tijdsintensief om een goede afbeelding of foto voor het design van je flyer te vinden om zo het bedrijf goed te kunnen promoten. Als je er al een vindt, moet je daarvoor meestal flink betalen. Als service aan onze klanten bieden wij onze fotobibliotheek met 14 miljoen afbeeldingen gratis aan, zodat klanten deze eventueel in het ontwerp kunnen verwerken. De reacties van onze klanten daarover zijn dan ook zeer positief.’

Na de korte uitleg laat Ward ons een introductiefilmpje zien van TemplateCloud®. Daarna geeft hij ons een korte, maar krachtige demonstratie hoe je als designer een eigen ontwerp kan uploaden en hoe je als klant van een bestaand ontwerp een uniek design kan maken. In enkele stappen maakt hij nu als voorbeeld een mooie kerstkaart, maar uiteraard werkt het vormgeven van alle andere producten ook op eenzelfde manier. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder hoe eenvoudig het werkt.


Wanneer een klant geen kant-en-klaar design heeft in de vorm van een PDF/JPG/TIFF- bestand, dan kan er een ontwerp worden gekozen uit meer dan 8.000 unieke ontwerpen. Alle ontwerpen kunnen met de online editor met tekst en afbeeldingen worden gepersonaliseerd. Het is mogelijk ontwerpen te personaliseren van producten zoals flyers, visitekaartjes, wenskaarten, briefpapier, posters, canvasdoeken en complimentcards. Regelmatig worden ook nieuwe producten toegevoegd.

De editor van Drukland.nl

Nadat het soort product is gekozen, kan er een keuze worden gemaakt uit de duizenden ontwerpen. Het aanbod designs is zeer gevarieerd en op verschillende manieren ingedeeld zoals per branche, formaat, gebeurtenis, et cetera. De editor-functie helpt deze variatie verder te vergroten, feitelijk kun je hiermee het ontwerp volledig personaliseren. Het vergroten, verkleinen en verplaatsen van elementen, het plaatsen van tekst en foto’s, het kan allemaal. Als je bekend bent met tekstverwerkers, dan kan je ook met deze editor aan de slag. Het enige verschil: dit is wel echt leuk. Daarbij hoef je niet bang te zijn om fouten te maken. Je kunt alle bewerkingen afzonderlijk ongedaan maken en de editor waarschuwt automatisch wanneer een afbeelding met een te lage resolutie wordt gebruikt.

Conclusie

Met de editor van Drukland.nl ben je in feite je eigen designer, waarbij je precies ziet wat je wel en niet kunt doen. De kans op een product dat er in het echt anders eruit komt te zien dan verwacht is dan ook nihil. Een aanrader voor ondernemers met weinig tijd, en consumenten die creatief producten van een eigen design willen voorzien, maar toch goede kwaliteit verwachten. De Trustpilot-score van 8,5 - een van de hoogste cijfers binnen de branche - bewijst bovendien dat Drukland.nl een zeer betrouwbare dienstverlener is.