Dunste notebook ter wereld: HP Spectre 13

In samenwerking met de Nederlandse sierradenontwerper Tord Boontje en designer Jess Hannah heeft HP de dunste notebook ter wereld ontworpen. De HP Spectre 13 combineert een luxe uitstraling met brute kracht.

HP Spectre 13

Met een gewicht van 1,1 kilo dankzij carbon fiber aan de onderkant, een gepolijste koperbehuizing en een weggewerkt scharnier ziet de HP Spectre 13 er behoorlijk strak uit. De vormgeving is het werk van Tord Boontje en Jess Hannah en wordt uitgebracht in gelimiteerde oplage. De cpu betreft een Intel Core i5 of -i7 processor, het intern geheugen 8GB en voor opslag heb je de beschikking over 512GB aan SSD-ruimte. Mooi ook is het full HD edge-to-edge-scherm met IPS-paneel. Het apparaat is met drie USB-C-aansluitingen, waarvan er twee Thunderbolt ondersteunen, ook behoorlijk toekomstvast. De accu betreft een gesplitste hybride accu die volgens HP zo'n 9,5 uur meegaat.

HP Spectre Pro

Naast de HP Spectre 13 brengt HP ook een notebook voor zakelijke gebruikers op de markt. Aangezien deze gericht is op de zakelijke markt komen hiermee ook een veelvoud aan opties mee die interessant zijn voor het bedrijfsleven. Naast HP Care Pack-opties biedt de HP Spectre Pro ook een aantal zakelijke diensten. Gebruikers kunnen kiezen uit HP Configuration, HP Deployment en HP Custom Business Services voor een gepersonaliseerde IT-omgeving en gereduceerde setup-tijd. MKB-ers kunnen gebruik maken van Helpdesk by HP Care. HP Subscription biedt producten en diensten tegen een vast maandbedrag.

HP Envy Hybrids en laptops

Naast de twee HP Spectre-modellen introduceert HP ook nieuwe hybrids en laptops in de Envy-lijn. De HP Envy 360 kan worden uitgerust met een optioneel 4K-scherm, weegt 2,04 kilo en is 18,8mm dun. Wat cpu betreft heb je de keuze uit een Intel Core i5 of -i7 processor, optioneel te voorzien van een Intel IRIS GFX-gpu. De notebook heeft verder twee USB 3.0-poorten met een ondersteunende HP USB Boost en een USB 3.0 Type-C-poort aan boord.

Ook brengt HP een nieuwe 15.6-inch HP Envy-laptop op de markt. Deze is verkrijgbaar in diverse configuraties tot aan een Core i7-cpu en is optioneel te voorzien van een Intel IRIS GFX-gpu. Het intern geheugen is 16GB en is naar wens te voorzien van hybride opslag, tot aan 1TB HDD/512GB SSD.

Prijs en beschikbaarheid

HP heeft nog geen prijzen gegeven, wel een verwachte datum van verkrijgbaarheid van de verschillende systemen. De 13,3 HP Spectre is naar verwachting vanaf juli beschikbaar, de overige systemen vanaf juni.

Dunste notebook ter wereld: HP Spectre 13
Nieuwe notebooks van HP om op te werken in stijl.