Duracell introduceert speciale camerabatterij

Duracell introduceert een nieuwe batterijlijn, speciaal voor digitale camera's. Omdat de fotograaf er tot drie keer zoveel foto's mee kan maken (drie keer meer dan met gewone alkalinebatterijen) hebben ze de naam 'Duracell PowerPix' meegekregen.

Hoeveel digitale camera's nog in gebruik zijn zonder oplaadbare accu, is WINMAG niet bekend. Toch zullen het er nog heel wat zijn, aangezien de afgelopen jaren de goedkoopste modellen steevast zonder oplader werden geleverd.
Juist van deze instapcategorie zijn er honderdduizenden in Nederland verkocht. Voor een nieuwe nog veel krachtiger camerabatterij, is dus zeker een markt. "Dankzij Duracell PowerPix hoeven consumenten nooit meer bang te zijn om een belangrijk fotomoment te missen", rept het persbericht.

Voor de gemiddelde gebruiker
De Duracell PowerPix (met 'nickel oxyhydroxide'-technologie) is volgens de producent bedoeld voor de 'gemiddelde gebruiker'. Een gemiddelde gebruiker gebruikt zijn/haar digitale camera 2 3 keer per maand en maakt zo'n 55 fotos per maand. Frequente gebruikers kunnen volgens Duracell beter oplaadbare batterijen gebruiken. Die levert Duracell uiteraard ook.

Duracell PowerPix zijn in de maten AA en een AAA verkrijgbaar in het drogisterij-, DHZ- en fotokanaal.

Info: www.duracell.com/powerpix