Dutch Bloggies stoppen na tien jaar

De organisatie achter de Dutch Bloggies, de jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse weblog, stopt ermee. Na tien jaar vinden we het mooi geweest, zo is op de website te lezen.

“Er zijn nog steeds veel mensen die bloggen, bloggen heeft zich bewezen en is ingeburgerd geraakt. Maar het is niet meer hip. Het momentum is verschoven naar social media”, verklaart juryvoorzitter Jeroen Mirck aan de Volkskrant.

Toch is de organisatie overtuigd dat bloggen altijd een plek op internet zal houden: “Twitteraars linken zonder nadenken naar hun weblog als ze hun hart willen laten spreken in meer dan 140 tekens. Blogging is here to stay.”

Tien jaar geleden vond de uitreiking van de eerste Dutch Bloggies plaats. Sindsdien is de prijs uitgegroeid tot een soort Nederlandse blog-Oscars. Winnaars waren onder meer de weblogs van GeenStijl, politicus Jan Marijnissen en de Viva.

Voordat de Stichting Dutch Bloggies door het bestuur zal worden opgeheven, zal er nog één keer een Dutch Bloggie worden uitgereikt. In januari 2011 zal de blogger van het decennium worden gekozen tijdens een nieuwjaarsborrel voor de Nederlandse blogosfeer.