'E-mail blijft veruit favoriet op de werkvloer'

E-mail mag in de ict-wereld zijn glans hebben verloren, op de werkvloer blijft het communicatiemiddel onverminderd populair. Dat blijkt uit onderzoek onder gebruikers van de Zweedse tool voor samenwerking: Projectplace.

Volgens Projectplace gaf 88,6 procent van de ondervraagden aan als communicatiemiddel het liefst e-mail te gebruiken om informatie tussen projectleden uit te wisselen. Chattools zoals MSN en Yammer volgen op ruime afstand met 16,4 procent. In totaal maakt 22,5 procent regelmatig  gebruik van sociale media voor werkdoeleinden

“Veel mensen zijn nog steeds van mening dat tools met sociale mediafuncties uitsluitend voor
privégebruik bedoeld zijn en zien de mogelijkheden voor zakelijke communicatie over het hoofd”, aldus topman Pelle Hjortblad van Projectplace. Zo mag dertien procent van de ondervraagden volgens de bedrijfsregels geen sociale media op het werk gebruiken.

Toch blijkt meer dan de helft van de ondervraagden positief te staan tegenover het gebruik van sociale media op de werkvloer en de mogelijkheid ervan om de werkproductiviteit en communicatie binnen projecten te verbeteren.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder projectmanagers en projectleden in  Scandinavië, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland die van Projectplace gebruikmaken.