eBay werkt aan eigen Skype-variant

EBay werkt aan een eigen variant van de Voip-software Skype. De veilingsite ligt namelijk overhoop met de makers van de belsoftware vanwege een licentieconflict.

eBay maakt momenteel op zijn website gebruik van de Skype-technologie. Omdat de makers een licentieconflict hebben, hebben ze het zekere voor het onzekere genomen door een eigen alternatief te onwikkelen.

eBay schrijft dit in een document dat het heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission).

In 2005 kocht eBay Skype voor 2,6 miljard dollar. De technologie achter de belsoftware bleef in handen van oprichters van Skype, Niklas Zennstrom en Janus Friis. Eerder liet eBay weten van Skype af te willen, waarna het conflict losbarstte. Volgens de Skype-oprichters schendt eBay daarmee namelijke de overeenkomst.

De Britse rechter die de zaak in behandeling heeft, doet begin 2010 uitspraak

Niet zeker

eBay is echter niet zeker of de eigen variant die het nu ontwikkeld goed zal werken.  "Het is niet zeker of het bouwen van een alternatief za lukken. Dat kost misschien klanten. Het gaat hoe dan ook veel geld kosten", aldus eBay.

Mocht het alternatief mislukken en eBay het conflict verliezen, dan hangt de toekomst van Skype  volgens de veilingsite aan een zijden draadje.