Ebooks populairder dan echte boeken in Amerika

In de maand februari kochten Amerikanen meer ebooks dan papieren boeken. Dit blijkt uit een onderzoek van de associatie van uitgevers in Amerika. De populariteit van de boeken komt volgens de organisatie mede door de komst van de tablet.

In februari steeg de Amerikaanse verkoop van digitale boeken met 202 procent in Amerika. De traditionele varianten daalden daarentegen met 24 procent. De omzet kon echter nog niet tippen aan die van het papier; in Amerika zijn ebooks veel goedkoper dan gewone boeken. Als de huidige trend doorzet verwacht de organisatie wel dat in de toekomst zowel de omzet als de afzet deze zal overtreffen. 

De populariteit neemt ook toe door websites zoals Amazon. Via een platform van deze site kunnen auteurs hun werk digitaal publiceren. Hierdoor verschijnen sommige boeken niet eens meer als papieren variant. 

Toch is het niet zeker dat deze verkoopaantallen doorgezet worden. De maand februari is volgens het onderzoek niet echt een goede maatstaf. In de maand december zijn er vanwege de feestdagen erg veel ereaders en tablets verkocht. Uiteraard moeten deze ook gevuld worden en dit zou in de maanden januari en februari gebeurd zijn.