Een succesvolle site? Google helpt

Webondernemers willen publiek naar hun website trekken en vervolgens het bezoek goed kunnen meten. Dat regel je met Google AdWords en Google Analytics.

Na het bouwen van een website, eventueel met behulp van ons stappenplan (WINMAGPro.nl/stappenplan), kom je toe aan het echte 'webondernemen'. De promotie van de site is dan een van de belangrijkste zaken. Wil je dat serieus wil aanpakken, dan zul je een
aantal zaken moeten regelen, liefst in deze volgorde:

  1. Bezoek aan de website (kunnen) meten
  2. Meer bezoekers trekken
  3. Bezoekers laten terugkomen
  4. Succes van campagnes meten
  5. Bezoekersgedrag interpreteren

Een drukbezochte website, wie wil dat niet?

Het zijn zaken waarbij een Search Engine Optimization (SEO)-specialist je goed op weg kan helpen. In goed Nederlands: een zoekmachinespecialist. Internetgebruikers gaan immers niet spontaan jouw webadres intikken, ze komen via bijvoorbeeld Google-advertenties en via treffers in de zoekmachines op je site terecht.

Honderden SEO-specialisten in Nederland helpen bedrijven aan druk bezochte sites en meer omzet via e-commerce. Wij tikken bij Google in 'SEO specialist' en wie staat er bovenaan? René Greve. Een echte zoekmachineprofessional; dat kan niet anders. Wij vroegen Greve praktische startpunten voor de vijf webondernemerswensen.